Färdmål Strandvägen – centralt, kändistätt och förvånansvärt billigt

Att ligga med båt vid Strandvägen i Stockholm ett stenkast från Gröna Lund och Skansen med tillgång till el, dusch, toalett och bar kostar förstås skjortan. Och mer därtill. Eller?

Nej, man måste inte vara medlem för att få gästplats på Kungliga Motorbåt Klubbens 420 meter långa brygga. Och nej, man behöver inte förboka även om det rekommenderas. Det enda egentliga kravet är en fri segelhöjd på max fyra meter.

Stekigt och centralt

Sedan går det utmärkt att njuta av det centrala läget, närheten till såväl Gröna Lund och Skansen som samt barer, museer, barer, restauranger och mer därtill. I den trygga hamnen har man tillgång till såväl dusch som toalett och el. Priset för ett dygn är 150 kronor för medlemmar och 350 kronor för övriga.

Kungliga Motorbåt Klubben bildades 1915 för att ”övertaga och fortsätta den del av Kungliga Automobil Klubbens verksamhet som omfattade motorbåtssidan.”

Och vidare:

”Detta med främsta uppgift att skapa en för hela landet omfattande sammanslutning av motorbåtsintresserade och för motorbåtssportens utveckling intresserade personer i syfte att ena gentemot myndigheter och andra tillvarataga motorbåtsmännens, och den inhemska motorbåtsindustrins intressen, att utöva motorbåtsport i alla dess former och befrämja angenäm samvaro mellan klubbmedlemmar”.

Häng med när Svenska Sjös Emma Lagerström och Skippos Claes Olivecrona besöker denna pärla i Stockholm.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö