Käringön – folkets favorit!

Fängslande historia, förnämlig restaurang, väl skyddad gästhamn och idyllisk bebyggelse. Det är en del av allt som gör Käringön till folkets favorit.

Men så fanns det också en tid då stämningen var så lagom munter här på ön. För i slutet på 1800–talet så var det pastor Simson, och endast han, som styrde och ställde på ön.

Han höll öborna i Herrans tukt och förmaning, förbjöd såväl dans som alkoholhaltiga drycker och tvingade alla att leva som han lärde. Punkt.

Livat och glatt
Idag är stämningen på ön desto hjärtligare. Förutom det som finns att se och uppleva så är det just något med stämningen och gästfriheten som lockar. Och som gör att det är tätt och livligt i gästhamnen under högsommaren. 

Därför rekommenderas också ett besök i september då sommargästerna har flytt sin kos. Att då i lugn och ro inta en piggvar på Pettersons krog är något alldeles extra.

Fattas intet
Gästhamnen ligger på öns norra ände och väl i skydd från allt utom nordan. I närheten av hamnen finns allt som man kan tänkas behöva. Kiosk, sopstation, toaletter, vatten, vandrarhem/hotell, affär och fiskbutik.

Om man sedan behöver en paus från det hjärtliga men intensiva hamnlivet så finns det lugnare gästhamnar på Käringöns kringliggande öar.

Se de andra videorna från vår Upptäcktsresa i Bohuslän:
Hållö – utposten som gillas av alla!
Ostronjägarens heta tips!
Måseskär – längst därute!