Om Skippo

För alla som älskar livet på sjön

Skippo startades med målet att förenkla båtlivet och inspirera livet på sjön. Vi innoverar och digitaliserar båtlivet med tjänster och produkter som gör det enklare att njuta av livet på sjön.

Idag är vi Nordens största digitala båttjänst med över en miljon användare som möter oss i vår prisbelönta app eller online.

Vår historia

Skippo grundades i Stockholm 2022 av ett team med en gemensam passion för livet på sjön och stor erfarenhet av att bygga digitala tjänster och affärer.
Genom förvärvet av den ledande båtnavigationsappen På Sjön från Eniro lades grunden för att uppfylla ambitionen om att förenkla och inspirera livet på sjön.

2023 lanserades första versionen av Skippos app som snabbt fick höga användarbetyg och ett flertal utmärkelser, bland annat Apples ”Apps
We Love” och ”App of the Day”. Under året förvärvades Hamnen.se, Sveriges ledande digitala båtmagasin, som tillförde bolaget en bred innehållsportfölj och en kunnig redaktion med en unik kompetens. Skippo investerade Skippo även i den marina B2B-plattformen Sjöassistans vars verksamhet omfattar ett rikstäckande resursnätverk av assistansbåtar, marinspecialiserad kundtjänst och skadereglering.

Under 2024 lanseras nya Skippo.se med ambitionen att bli Sveriges mesta onlinedestination för allt som rör livet på sjön. Vi släpper även nästa generation av Skippos app med mängder ny funktionalitet samt Miljöpakten, en satsning för att bidra till ett mer hållbart båtliv. 

Skippos milstolpar

Läs de senaste nyheterna om Skippo