Här är första bilderna från nyinspelningen av ”Vi på Saltkråkan”

Nostalgitripp eller förargelse? Nyproduktion av äldre serier och filmer väcker oftare än sällan debatt. Det lär sannolikt bli fallet även med folkkära Vi på Saltkråkan. Här är de första bilderna och rollistan från nyinspelningen!

Foto: SVT/Johan Paulin

Det är sig likt ute på Saltkråkan där regnar det när skärgårdsbåtarna anlöper och skärgårdsmiljön är lika pittoresk som den alltid varit. Men när den folkkära serien återupplivas 60 år efter att den först hade premiär är det nya ansikten som klär de familjära karaktärerna.

– Saltkråkan har ju en alldeles särskild plats i mångas hjärtan, den har blivit själva sinnebilden för den svenska sommaren. Jag är övertygad om att den nyinspelade Saltkråkan kommer att hitta nya generationer av barn som kommer att älska humorn och värmen i den här berättelsen, säger SVT:s programchef Eva Beckman i en intervju med SVT Nyheter.

Den påläste vet mycket väl att urversionen av Vi på Saltkråkan spelades in på Norröra. Men för denna version har man valt att byta skärgårdsmiljö och serien på sex avsnitt har spelats in på flera öar i Stockholms skärgård, bland andra Möja, Utö och Svartlöga.

Man har inte heller försökt att återskapa äldre skärgårdsmiljöer. Istället utspelar sig serien i nutid.

Serien har premiär 2025 och kommer att sändas på SVT och SVT-play.