Allt på sjön 2024 – lyxjakter och världspremiärer gästar årets mässa

Sista helgen i augusti betyder en sak i Båtsverige – flytande båtmässan Allt på Sjön. I år trängs världsnyheter, lyxjakter och flygande sensationer på bryggorna i Gustavsberg. Här kommer redaktionens spaningar om vad man inte får missa.

Det är återigen dags för båtmässa i Gustavsberg när Sweboat arrangerar Allt på Sjön. I år presenteras omkring 230 båtar på mässan, med ett brett utbud som inkluderar allt från snipor och elbåtar till segelbåtar, mindre och mellanstora motorbåtar samt stora lyxyachter – åtminstone med svenska mått mätt.

För den som inte är på jakt efter en båt så finns det gott om tillbehör, kläder och smarta mojänger att botanisera bland. I vanlig ordning erbjuds också spännande prova-på-aktiviteter för såväl stora som små.

För att du ska slippa gå vilse under mässan ger vi från Skipporedaktionen några spaningar på förhand.

Chans att kliva ombord på en lyxjakt

Polska Galeon gästar med en av sina största skapelser hittills – Galeon 700 Skydeck var namnet. En båt som med sina 73 fot lär vara svår att missa.

Det är inte var dag som mässbesökare i Sverige får chansen att kliva ombord på ett vidunder som inte skulle se mal placé ut i Palma, Ibiza eller i Visby under Stockholmsveckan.

När lillasystern Galeon 375 GTO ställdes ut på inomhusmässan Allt för Sjön tidigare i år var intresset stort och många vred på nacken när de passerade den LED-upplysta bjässen på Älvsjömässan, även om vi på redaktionen inte är helt säkra på om det var för att den var vacker eller precis motsatsen till det. Men spektakulär och en ögonbrynshöjare av rang, det är den i vilket fall

Flygande sensationer och flera nyheter

En annan båt som skapade rubriker under våren var Öregrundsbaserade Arronets foilande 25-fotare. Då med en prototyp men nu med en faktisk flytande båt som får sin premiär under dagarna tre i Gustavsberg.

På temat någorlunda mindre båtar hittar man nyheten Micore 65 CC. Den ska vara en rapp centerkonsollbåt som vårt testlag inom kort hoppas kunna sätta tänderna i. Vi har redan testat en rad båtar från Lidköpingsbaserade Micore och denna blir den största.

Bland uppstickarna hittar vi världspremiären av Greenline GL40. Det är en ”gentlemannacruiser” med möjlighet till diesel-, hybrid- eller komplett eldrift.

Inte bara motorbåtar

De som hellre skådar segel- än motorbåtar lär inte bli besvikna de heller. På bryggorna hittar vi toppmodeller från såväl svenska som internationella varv.

En som står ut lite extra och som du snart kan läsa mer om här på Skippo.se är Najad 451 CC. Ett västkustbygge som hållit sig sann mot sitt arv och imponerar med såväl smarta lösningar som förstklassigt hantverk.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv, kunskap och mycket mer!

    Till Kunskap

Sommaren är över – snart dags för fixsäsong!

Hållbarhet & miljö