Louis Vuitton Preliminary Regatta – ställningarna efter dag ett

Torsdagens seglingar i Louis Vuitton Preliminary Regatta gav de första racen med AC75:orna utanför Barcelona. Nedan kan du se hela sändningen i efterhand.

August 22, 2024. Louis Vuitton Preliminary Regatta, Race Day 1. NYYC AMERICAN MAGIC, INEOS BRITANNIA

Första dagen av vad som kommer att bli en seglingsspäckad höst är avklarad. Följ länken nedan för att i efterhand ta del av all spänning från förregattan till den 37:e upplagan av America’s Cup!

Sammanfattning av första förregattans första dag

R1: Alinghi Red Bull Racing vs. Orient Express Racing Team

Första racet mellan schweiziska Alinghi Red Bull Racing och Franska Orient Express började med en seger åt schweizarna som kom iväg klart bättre i starten och lyckades hålla sina motståndare på gott avstånd resten av racet.

R2: Emirates Team New Zealand vs. Luna Rossa Prada Pirelli

När andra starten skulle gå ställde inga mindre än fjolårets vinnare (d.v.s. årets försvarare) och fjolårets utmanare upp vid startlinjen. En oerhört jämn start med vad som skulle kunna blivit flera spännande slagdueller slutade allt för tidigt när italienska Luna Rossa Prada Pirelli tappade alla system ombord och tvingades starta om all elektronik. Förhandsfavoriterna i Team Emirates New Zeeland sträckte ut på benen och tog vinsten i andra racet.

– Jag är 98 procent säker på att vi fick ett elfel. Plötsligt försvann alla system. Det är självklart inte idealt och lite läskigt men vi hanterade det som vi borde, säger den italienska styrmannen Francesco Bruni efter att de brutit.

R3: NYYC American Magic vs. INEOS Britannia

I tredje racet började det jämt och INEOS Britannia hade et marginellt grepp om ledningen. Men efter att ha valt fel sida av banan ett par ben för mycket kunde American Magic dra iväg och vinna med 30 sekunders marginal.

R4: Luna Rossa Prada Pirelli vs. Orient Express Racing Team

I dagens fjärde och sista race ställdes Lunda Rossa Prada Pirelli mot Orient Express Racing Team. Farten fanns där hos det franska laget men manövrarna var inte så felfri som de behöver vara i så pass jämn segling som America´s Cup bjuder på.

Italienarna fick revansch efter det tidigare elektronikhaveriet och tog hem sin första poäng i serien.

Livesändningen för fredagens seglingar startar klockan 14.00.