America's Cup: Nu börjar världens mest prestigefyllda regatta

Väntan mellan upplagorna är lång men nu är det äntligen dags igen. För den 37:e gången börjar serierna som leder till America’s Cup. Följ spänningen på Skippo.

Foto: Ricardo Pinto / America’s Cup

Under de kommande månaderna kommer några av världens främsta seglare att slåss om vems om ska få ta hem The Auld Mug. Seglingsvärldens äldsta trofé och kanske den mest prestigefyllda titeln inom sporten – vinnare i America’s Cup.

Om allt går som planerat går första start av Louis Vuitton Preliminary Regatta vid klockan 14.00 på torsdagseftermiddagen.

De sex syndikaten ska i en så kallad introserie som sträcker sig fram till och med söndag segla totalt 15 matchrace där alla får en chans att möta alla. När serien är avslutad seglas en final under söndagen.

Världens mest avancerade segelbåtar

Mängden utveckling och optimering som de respektive lagen lagt ner på att ta fram den snabbaste båten är knappast mätbart och denna process är minst sagt höljd i dunkel och hemligheter.

Nu är det äntligen dags för resten av världen att få se vad båtarna faktiskt går för.

Så kan du följa America’s Cup

Alla race livestreamas via Youtube men kommer gå att hitta här hos oss på Skippo. Allt du behöver göra är att följa länken nedan för att komma till vår samlingssida där du hittar livesändning, intervjuer, analyser och seglingar från tidigare dagar.

Allt du behöver veta om årets America’s Cup

Men i år slutar inte det roliga med AC75:orna!

En en ny satsning har man förutom de vanliga syndikaten även bjudit in dam- och ungdomslag som kommer att segla de något mindre entypsbåtarna AC40. Två klasser som vi har svensk representation i genom GKSS, KSSS och The Swedish Challenge powered by Artemis Technologies.

Deras tävlingar kommer att dra igång senare under hösten och schemat för detta hittar du nedan!