Kanadensisk innovatör lanserar riktigt stora elutombordare

Målet sägs vara att driva på utvecklingen mot ett hållbart båtliv. Medlet är att ta fram fram riktigt stora elutombordare.

Acel-elutombordare-1
Axel Power siktar nu på mer kraftfulla elutombordare på motsvarande 150 hk och uppåt.

Det som började med en lanseringa av utombordsmotorer på 50 och 75 hk har nu fortsatt med att omfatta mer kraftfulla elutombordare på 150 hk och 250 hk modeller. Enligt uppgift ska de vara konstruerade för maximal effektivitet, med anpassade batteristaplingsalternativ, avancerad strömhantering och sömlös mjukvaruintegrering, vilket säkerställer optimal prestanda i olika marina miljöer.

Inte bara elektrifiering

– Framtiden för ACEL handlar inte bara om att elektrifiera det marina landskapet utan också att digitalisera med programvaruintegration som tillhandahåller funktioner som realtidsövervakning, diagnostik och prestandaoptimering, skriver man i ett pressmeddelande.

Nästa streg i utvecklingen är att sökea industripartnerskap. Inte minst på mässor runt om i båtvärlden.

Söker likasinnade partners

– Vår närvaro på dessa mässor handlar inte bara om att visa upp våra produkter, det handlar om att bygga framtiden för marin framdrivning med likasinnade partners”, säger Anthony Liu, VD för ACEL Power.

Acel-elutombordare-2
Axel Power vill driva på utvecklingen mot ett hållbart båtliv med sina stora elutombordare.

Enligt Acel Powers marknadschef är IE 250 inriktad på en rad medelstora dagtursbåtar, fiskebåtar och pontonbåtar. Det sistnämnda är en mycket stor marknad i Nordamerika. Motorerna har anpassningsbara batterisystem med laddare, digitala gasreglage och inbyggda datorer med intuitiv pekskärmar.