Hårt pressat X Shore rear ut sina elbåtar

Motvinden för X Shore verkar inte vilja avta. Senaste greppet för att få upp försäljningssiffrorna är att rea ut elbåtar till sina delägare.

Xshore-T-Top
Hårt pressat X Shore rear ut sina elbåtar till sina delägare med familj och vänner.

Efter en stormig tid med skenande förluster, nedskärningar och byte av VD provar nu den svenska elbåtstillverkaren X Shore ett nytt grepp för att hyfsa till siffrorna för 2024. En idé som helt sonika går ut på att sälja båtar till sina delägare till rejält pressade priser.

Även tjocka släkten

Men det stannar inte där. Enligt Di uppmuntras även investerarnas släkt och vänner att att ta personlig kontakt med vd René Hansen eller bolagets grundare och storägare Konrad Bergström vid intresse för att få ett bra pris på en båt.

Enligt samma tidning erbjuds med 14 procents rabatt till ett startpris på 1,5 Mkr inklusive moms. När båten lanserades låg priset på drygt 1 Mkr exklusive moms. Den äldre modellen Eelex erbjuds från 3,5 Mkr kronor inklusive moms vilket uppges vara en rabatt på 20 procent. Priset på en Eelex utan extrautrustning var vid lanseringen 2,9 Mkr exklusive moms.

”Tack för stödet”

Enligt uppgift ska detta inte handla om att rensa lagret.

– Xshore ger helt enkelt investerare ett erbjudande på båtar för att tacka dem för deras fortsatta stöd till företaget. Vi har ett mindre antal båtar där vi kan erbjuda detta erbjudande, men har inte möjlighet för ett publikt erbjudande, säger René Hansen till Di.

Bilden föreställer X Shore PRO T-Top.