America's Cup: Katastrof för schweiziska Alinghi – ännu ett mastbrott

Med endast två dagar till förregattan hände det som inte får hända. Under en träningssession tappade schweiziska Alinghi Red Bull Racings BoatOne sin rigg – för andra gången.

Det är bråda dagar och i skrivande stund bara ett par timmar tills första starten i förregattan inför det 37 Louis Vuitton America’s Cup går av stapeln. Inte minst för Alinghi Red Bull Racing som under tisdagens träningssession fick sitt andra mastbrott under kort tid.

– Vi seglade kryss i en härlig bris på ungefär 13 knop när masten plötsligt föll ner. Besättningen reagerade snabbt och professionellt för att säkra masten och båten, samt tog ner seglet för att kunna få båten bogserad tillbaka i, skriver teamet på sin officiella hemsida.

Nu gäller det att komma tillbaka snabbt, som tur väl var har man lyckats ta fram en reservmast baserad på den förra modellen som ska vara redo och monterad till första start under torsdagseftermiddagen.

– Vi är fokuserade på att tävla. Vi har förvisso förlorat en mast, men vi har inte förlorat loppet. Vi har ytterligare en rigg som har fungerat bra de senaste månaderna, så imorgon kommer vi att ha BoatOne i tävlingsskick, redo att lämna kajen klockan 13.00. Vi är inte ett team som ger upp, och vi bjuder in alla att komma till vår kaj imorgon för att själva se vad Alinghi Red Bull Racing går för.