Mat
Böcker som stillar hungern
Sommartider är grillartider, inte minst för båtfolket. Men när man tröttnat på färdigmarinerad flintastek och färdigköpt potatissallad i plastbytta, vad gör man...Maten vi helst äter på sommaren
Grillat, matiga sallader, fisk och skaldjur – det är det vi helst äter när vi lediga. Friluftskocken Karin Ihre har tillsammans med...Räkfrossa – hur skalar man Pandalus borealis?
Vi åkte till Ulebergshamn och köpte färska räkor direkt från fiskebåten LL 425 ”Vikefjord”. De var trålade under dagen i djuprännan mellan...Gott ombord: Ätbar Vasadymling
En dymling är en stor träplugg. När det väldiga regalskeppet Vasa byggdes 1628, hamrades 20 000 sådana pluggar in. Vasamuseets restaurang serverar...Gott ombord: Matiga mackor
Macka, smörgås, smørrebrød… kärt barn har många namn. Med ordentligt pålägg blir smörgåsen en hel måltid och utmärkt båtmat. I alla fall...Gott ombord: Seglarnas cheesecake
Det här är en smaskig kaka från Northern Light och seglarparet Deborah Shapiro och Rolf Bjelke. De låter kefir rinna i ett...Gott ombord: Tomat- och sardellsås till pasta
Visste du att sardell egentligen är filéer av fisken som heter ansjovis? Den fiskas i Medelhavet, saltas och konserveras. Den har, lustigt...