X Shore landar jätteorder – största i företagets historia

Efter en tid av ekonomisk svårighet landar svenska X Shore sin största order någonsin. Innan slutet av 2025 ska 32 båtar levererats till DACH-regionen där elbåtsmarknaden blomstrar.

xshore-bosch-nytt-samarbete
Foto: X Shore

X Shore har under den senaste tiden haft en del ekonomiska svårigheter. För en månad sedan sålde man ut båtar till delägare och till hårt pressade priser och tidigare under året slogs det larm om att pengarna kunde vara slut innan årsskiftet.

Men nu kommer kanske vändningen?

I ett pressmeddelande annonserar nämligen den svenska elbåtstillverkaren nu sin största order någonsin.

Det påskrivna avtalet innebär att X Shore ska leverera heal 32 båtar till DACH-regionen, det vill säga Tyskland, Österrike och Schweiz, innan slutet av 2025.

En av de regioner där elbåtar växer som mest

Båtarna ska placeras i M Yachts utställningshallar i regionen som sett en stor ökning av elbåtar och intresset för dessa under de senaste åren. Innan 2027 väntas den tyska båtmarknaden nå en elektrifieringsgrad på tolv procent (enligt undersökningar som X Shore själva har beställt), mycket tack vare förbud mot förbärnningsmotorer i flera sjöar.

Förhoppningen är att partnerskapet mellan X Shore och M Yachts ska göra det mycket enklare för potentiella kunder i DACH-regionen att se, testa och serva X Shore båtar.

– DACH-regionen är en avgörande marknad för X Shore, och delar vår djupa koppling till vattnet och vårt engagemang för hållbart båtliv, skriver René Hansen, vd för X Shore i pressmeddelandet.