Tänkvärt om det lilla båtlivet och livet i en lyxjakt

En tänkvärd filosofisk utsvävning om varför båtlivet inte är bättre, eller kanske rentav sämre, i en lyxjakt än i en normalstor segelbåt. Se videon!

Det-enkla-livet-segelbåt
Om båtlivet i en lyxjakt är bättre än i en vanlig familjebåt? Högst tveksamt enligt ”Adventureman Dan”.

Han lever sitt liv i en 38-fotare, för tillfället i Virgin Gorda (Brittiska Jungfruöarna), när han kommer till en insikt värd att beakta. Alldeles intill ligger superjakter vörda i runda slängar 200 gånger så mycket som hans båt.

Om att vara oberoende

Frågan är bara om det gör dem lyckligare? Eller är det rentav tvärt om? Plötsligt ser han värdet att kasta loss när han vill utan att engagera en sjökapten och en hel besättning. Eller att nå de grundaste av vikar på ett sätt som en superjakt inte kan.

Att blixtsnabbt kunna kasta loss med sin segelbåt på och vara oberoende av andra är den största lyxen enligt Adventureman Dan. Se videon!

Eller för all del – att slippa bunkra och ladda batterierna i tid och otid. Eller att engagera ett helt team för att sköta underhållet. Eller att slippa oroa sig för det, vad det nu må vara, som finansierar båtlivet. Eller…

Surt sa räven?

Så fortgår det – med den ena anledningen efter den andra – som alla får det enkla båtlivet att framstå som det enda raka.

Surt sa räven? Eller så inte. Se videon!