Rekordstora lyxjakten har brutit Gotland Runt

Årets upplaga av Gotland Runt, som startade lugnt utanför ett regnigt Sandhamn, har redan flera besättningar som brutit. Däribland lyxjakten Ravenger på 175 fot.

Rekordstora båten Ravenger bryter Gotland Runt
Tidigare Pink Gin, numera Ravenger, har brutit Gotland Runt. Foto: Daniel Stenholm.

Efter åtta timmars segling har 12 båtar valt att avbryta racet på grund av olika materialhaverier och tekniska problem. Glädjande nog har inga personskador rapporterats och alla båtar kan ta sig i land på egen hand.

Bland de drabbade båtarna finns rekorddeltagaren, den 175-fot långa båten Ravenger, som på grund av hydraulikproblem nu styr mot Saltsjöbaden. Classic-båten Ballad har brutit racet på grund av problem med riggen, och den enda multihull-båten i tävlingen, CarbonTiger, har avbrutit på grund av ett trasigt centerbord.

Vid 17:30 nådde täten Svenska Högarna, och vid 22:00 kom rapporter om de 12 båtarna som brutit. Trots detta fortsätter racet och en majoritet av fältet har passerat Svenska Högarna och täten passerade Gotska sandön vid kl. 23 med den brittiska VO70, Tschuss II i spetsen. 

Andra har också läst:

Gotland Runt fortsätter med spänning, och vi följer utvecklingen noga från Sandhamn. För mer information och uppdateringar, besök gotlandrunt.se.

Foto: Daniel Stenholm.