Rekordintresse för Kungens gamla båt – Storebron såld för 350 000 kronor!

Efter hela 84 bud från 21 ivriga budgivare står det klart att Kung Carl XVI Gustafs tidigare båt hittar hem till Östersjön igen.

För den nätta summan av 350 000 kronor köpte en båtentusiast den kungliga Storebro-pärlan, som på 80-talet tillhörde det svenska kungahuset.

Auktionen på Klaravik drog enorm uppmärksamhet och blev årets mest besökta på sajten!

Den lyckliga köparen, som föredrar att vara anonym, är överlycklig över sitt nyförvärv:

– Jag bor i Dalarna, men båten ska ha sin plats i Nyköping där jag tillbringar mycket tid. Jag ser fram emot att ta ut den på Östersjön. Jag har letat länge efter en Storebro att pyssla med som ett projekt. Jag har seglat mycket i mitt liv, men nu när jag är lite äldre känns en motorbåt perfekt.

En klassisk Storebro med kunglig historia

Att båten har kungligt blod i kölen är förstås en spännande detalj, men köparen säger att det inte var avgörande:

– Kungens koppling var en rolig bonus, men för mig är det Storebro-märket som är den stora grejen. Det står för kvalitet och hantverk som få andra.

Renovering av Storebro

Nu väntar renovering och kärleksfullt arbete för att återställa båten till dess forna glans.

– Målet är att återställa den till originalskick så gott det går. Det blir en rolig utmaning!

Den tidigare ägaren, Andreas Nilsson från Sölvesborg, är mer än nöjd med utfallet av auktionen och glad över att båten hamnat i rätt händer.

– Det var precis vad jag hoppades på. Att någon som verkligen uppskattar båten och märket Storebro skulle köpa den. Det låter som att köparen kommer ge båten all den kärlek den förtjänar.

Storebro – svensk båthistoria i världsklass

Storebro är ett legendariskt svenskt båtmärke med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1940-talet. Kända för sitt hantverk och sin höga kvalitet, har Storebro-båtar byggts vid den lilla orten Storebro, nära Vimmerby i Småland. Märket har alltid haft en särskild status bland båtälskare, inte minst i kungliga kretsar, vilket gör detta återseende i Östersjön extra speciellt!

Fotnot: Skippo har varit i kontakt med Storebros nuvarande VD och kommer att uppdatera artikeln med fina bilder av båten från Storebros digra bildarkiv.

Texten bygger på en pressrelease från Klaravik.