Kungens gamla Storebro är till salu!

Det gäller en ”Royal Cruiser” bokstavligt talat – en Storebro Royal Cruiser 40 Biscay för att nämna hela modellbeteckningen – som har tillhört självaste Carl XVI Gustaf.

Kungens-Storebro-Royal-Cruiser-40
Sveriges kung Carl XVI Gustafs gamla båt, en Storebro 40 Biscay, är nu till salu. Foto Klaravik.

Det var på sin 34-årsdag som kungen fick en present modell större. En Storebro 40 Biscay som skulle komma att användas flitigt, enligt auktionssajten Klaravik. Nu har den haft en annan ägare i två decennier närmare bestämt Andreas Nilsson från Sölvesborg som till vardags driver en bil- och maskinverkstad.

”Mycket historia”

– Det är onekligen en båt som kommer med mycket historia. Min tanke var länge att rusta upp den till ursprungsskick, som den så väl förtjänar. Men tiden har inte räckt till. Nu hoppas jag någon annan kan ta vid och fullfölja min dröm i stället, säger Andreas Nilsson till Klaravik i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Just det här exemplaret utrustades med ett akterruff, för större bekvämlighet. Sedan finns det flera andra småfinesser som gör det här exemplaret udda, säger Andreas Nilsson i pressmeddelandet.

Kungens-båt-till-salu
Kungens gamla båt användes flitigt och var en riktig trotjänare när det begav sig men är nu i behov av en översyn. Foto Klaravik.

Enligt uppgift ska båten vara i behov av en rejäl upprustning och en stor portion omsorg. En stor del av utrustningen ska dock fortfarande vara i original.

Än finns det tid att bjuda på kungens gamla båt som ligger ute på aukrionsajten Klaravik fram till och med imorgon (onsdag den 9 oktober). Se annonsen här.

I skrivande stund ligger det ledande budet på 304 000 kronor.