Här smiter smugglarna i båt – hade knark för en halv miljard i lasten

En fartfylld båtjakt har spridits i medier de senaste dagarna. Med koks i lasten flydde de båda männen från lagens långa arm ombord på sin ribbåt. Se videon!

Lagens långa arm når de flesta. Under den senaste veckan har en högfartsjakt utanför brittiska Suffolk mellan en brittisk polisbåt och en rib börjar cirkulera i medier.

I videon som nyligen släppts av brittiska National Crime Agency, som en del av förundersökningen mot två män misstänkta för smuggling, stannar de båda männen först sin båt. Men när polisen börjar ana oråd och ställa frågor som männen inte kan besvara lägger de sig på gasreglaget.

Det går dock ganska snart upp för de två misstänkta männen att de inte kommer att kunna köra ifrån polisbåten och en av de båda överger skepp.

Kort därefter får man stopp på rib:en och den andra mannen bestämmer sig för att slänga sig i vattnet och försöka fly till fots han med. Men det dröjer inte länge innan polisen kan gripa båda två.

Omfattande smugglingsverksamhet

Under förhör med de båda männen, som kommer ifrån Nederländerna, har de medgett till att ha fört in kokain till ett värde av flera miljarder svenska kronor.

Målet går inom kort upp i rätten och enligt såväl domare som åklagare kan de båda männen vänta sig långa fängelsestraff för deras omfattande smugglingsverksamhet.