Emirates Team New Zeeland vinner sitt tredje raka America's Cup

Ännu en gång kommer Emirates Team New Zeeland få kalla sig försvarare av America’s Cup. Under lördagen lyfte de The Auld Mug för tredje gången på raken.

Det blev tillslut försvarande förhandsfavoriterna Team Emirates News Zeeland som fick äran att lyfta The Auld Mug under det 37 America’s Cup i helgen.

– Det är en fantastisk känsla. Jag är bara så glad att det blev som det blev idag, sade Kevin Shoebridge, ansvarig för Emirates Team New Zeeland under lördagen.

– Det har varit ett par tuffa månader, men idag gjorde allt det värt det. Det har varit en fantastisk laginsats från dag ett, och jag tycker att det syntes i vår prestation idag.

Lördagens första och cupens sista race blev ett som nyzeeländarna tidigt tog kontroll över. Även om seglarna ombord på Ineos team Britannia var dem hack i häl kunde hade man likt tidigare svårt att matcha fart och jämnheten som nyzeeländarna haft.

Besvikna britter

Det var därför med all rätt en besviken Ben Ainslie som klev upp på kajen i Barcelona.

– Att till slut falla på mållinjen är alltid tufft, men vi vet att vi har mött ett av de bästa, om inte det bästa laget i turneringens historia, sade den brittiske skepparen.

Även Shoebridge blickar tillbaka på matchen som en tuff sådan och menar att man fick kämpa hårt för att hålla britterna stånga.

– Vi har en riktigt nära relation med Ben och hans team. De är fantastiska konkurrenter, hade en fantastisk båt, och det har varit fantastiskt att ha dem med i tävlingen. Den här gången lyckades vi slå dem, men det var inte lätt – det var tufft. Så stor respekt till dem för deras insats.

Se det sista racet här!