Allsvenskan Segling – igång igen efter sommaruppehållet

I helgen gör Sveriges främsta seglingsklubbar upp i tredje deltävlingen av årets Allsvenskan Segling. För tredje året i rad arrangeras en segling i Vänern och även nu väntas svåra, växlande vindar från land.

Allsvenskan Segling i Långedrag 7-9 juni, i helgen går tävlingarna av Stapeln i Åmål. Foto: Daniel Stenholm

De utmanande vindförhållandena gör också att Åmål är vinsttippade när vi vi är halvvägs genom säsongen. Ombord hos hemmafavoriten finner vi Tomas Skålén med samma besättning som för två år sedan då man tog hem seglingen på hemmavattnen.

Dessvärre ligger laget nu en bra bit ner i tabellen med sina 26 poäng och strax över kvalstrecket. Något Skålén har hopp om att ändra på när helgen seglingar är över.

Men det är fler som hungrar efter vinst när sommarupphållet äntligen är över. Bland dessa hittar vi Halmstad som mer än gärna skulle knappa in och gå om KSSS i totalledningen.

– Vi kommer återigen med ett delvis nytt lag på några positioner, men vi känner oss trots detta förberedda. Vänern blir en ny utmaning för många av oss, men vårt mål är att snabbt anpassa oss till de rådande förhållandena. Vi tror att Åmålsviken med Skålén och besättning blir farliga på hemmaplan. Men vi hoppas kunna vara med och segla final på söndag, säger Anders Hellekant, skeppare hos Halmstad SS.

För i toppen är det tight.

KSSS håller sin ledning med ynka fyra poäng men såväl andra som tredje och fjärdeplatsen ligger alla på sju. Det är med andra ord som bäddat för spänning!

Så kan du följa Allsvenskan Segling

Seglingarna går av stapeln under lördagen, återupptas på söndagen då även ett finalrace seglas. Videoströmmar till detta hittar du i nedanför faktarutan.

Lördagens seglingar går att följa från klockan 12 här!
Söndagens seglingar går att följa från klockan 9 här!
Finalseglingen går att följa från klockan 14.15 på södnag här!