Jon Olsson säljer lyxbilen och köper ny värstingbåt

Skidesset Jon Olssons smak när det gäller båtar är densamma som hans smak för bilar. I det senaste avsnittet av sin vlogg visar han upp sitt senaste tillskott – en Brabus 900 Shadow.

”Jag hade ju en en Omega 42 innan så jag fick lägga några spänn emellan. Men det känns helt rätt att ha en Swan”.

Citatet kommer från ”Didde” i SOS Segelsällskapsresan. I Jon Olssons fall skulle det kunna vara ”Jag hade ju en Rolls Royce innan. Men det känns helt rätt att ha en Brabus Shadow 900”.

Brabus Boats – Axopars extrema dekaltrim

Just Brabus är välkända inom bilindustrin för sina modifikationer av allahanda lyxbilar. Men under senare år har de börjat göra väsen om sig även inom båtvärlden.

Båten som mediaprofilen, tillika skidesset, Jon Olsson köpt är med andra ord en upphottad version av Axopar 37 SunTop, med dekaltrim för i runda slängar 200 000 euro. En minst sagt extravagant investering helt i linje med hans tidigare båtar.

Med det sagt har vi på Skippo inte testat just den Brabus-trimmade modellen men till synes rör det sig om samma båt med lite andra färgscheman och ett vräkigt motorpaket i häcken.

Det extrema kolfiberbygget med en hastighet på över 100 knop finns dock kvar i hans personliga flotta. Nytillskottet ska enligt Jon själv vara mer till för att ”dra ut på sjön och köpa glass”.