Just nu – Bobeck och Netzler på väg mot slutstriden

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler tar sig till sin jolle för att göra upp om OS-medaljerna i 49erFX.

Bobeck-Netzler-på-väg
Snart smäller det! Bobeck och Netzler på väg till slutstriden om medaljerna i 49erFX.

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler stod för en smått fenomenal upphämtning under onsdagens OS-seglingar i Marseille. Det första och det andra racet dominerade svenskorna från start till mål och vann båda i stor stil. I det tredje kom de i väg sämre, fick ett straff och tvingades sedan jaga en bit bak i fältet under hela racet, där de slutade på 18:e plats.

Gårdagen blev en ofrivillig vilodag då seglingarna ställdes in på grund av lätta vindar och inga vindar alls.

Allt sammantaget och inför dagens medaljseglingar då medaljerna ska fördelas är läget så som följer:

Bobeck och Netzler ligger på bronsplats med sina har 74 poäng. Upp till fransyskorna med sina 67 poäng skiljer det alltså bara 7 poäng. I klartext innebär detta att svenskorna behöver fyra båtar mellan sig och fransyskorna för att gå om.

Medaljer inom räckhåll

Upp till holländskorna på silverplatsen är det 6 poäng till vilket innebär att det krävs tre båtar emellan när svenskorna skär mållinjen. Det skulle innebära att Sverige och Holland hamnar på samma poäng men bättre resultat i medaljracet väger tyngre.

Bakom Bobeck och Netzler jagar Norge och Tyskland. Norge behöver bara komma före svenskorna för att passera. Tyskland behöver slå svenskorna med fem placeringar för att gå förbi.

Start klockan 12.10

Slaget om medaljerna beräknas börja idag klickan 12.10 och är en uppgörelse mellan tio båtar under två varv på en kryss/läns-bana. Vindförhållandena ser ut att vara goda ur ett svensk perspektiv.

Sändning via streaming på via Max.