Victoria och Daniel tar sikte på skärgården i sommar

Det svenska kronprinsessparet tar sikte på skärgården i sommar och har en idé om vad man ska ha för båt om man ska semestra kungligt. Här är deras val.

Kronprinsessfamiljen, sommaren 2023
Kronprinsessfamiljen är hemtam i marin miljö. Foto: Kungl. Hovstaterna.

Nu i sommar bär det iväg och enligt uppgift ska Kyrkesund på Tjörn vara en av Victorias och prins Daniels favoriter bland färdmål till sjöss. Oavsett vart färden går i år så sker det med en Nimbus 365 Coupé.

En båt som familjen blev ägare till för lite över fyra år sedan och som framför allt utmärker sig genom att vara trygg, komfortabel och familjevänlig utan att för den skull utmärka sig när det gäller lyx och flärd.

Enkelhet, komfort och säkerhet

När båten beskrivs på Nimbus egen hemsida är det snarare enkelhet, komfort och säkerhet som är de återkommande orden och för all del ”en båt för familjer som vill njuta av en perfekt helgkryssning”.

Senast Skippo uppmärksammade denna trotjänare – som i grunden har över 15 år på nacken men som har kommit i flertalet uppdaterade versioner sedan dess – var 2012 och då båten utsågs till European Power Boat of the year i kategorin 35–45 fot. Detta i konkurrens med bland andra Princess V 39, Sealine SC 42, Galeon 420 Fly och Bavaria Sport 43 HT.

Med dåtidens mått mätt ansågs Nimbus 365 Coupé vara föredömligt ljus och luftig men också lättdriven. Eller som vi formulerade det där och då:

Förhållandevis snål

”Båten får god cruisingfart med endast en motor vilket jämfört med andra båtar i samma storlek som har två motorer minskar såväl kostnaden vid köpet som bränsleförbrukningen och därmed utsläppen av avgaser och koldioxid.”

Och vidare:

”Gästkabinen på babordssidan har en dubbelbädd med soffa och stor garderob. Dessutom en stor toalett med riktig duschkabin med full ståhöjd och svängdörr. Utöver de två kabinerna i ruffen finns det möjlighet bädda i salongen.”

Vem eller vilka av kronprinsessfamiljens fyra medlemmar som får inkvartera sig i ovan nämnda ”gästkabin på babordssidan” är oklart.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö