Sverige redo att utmana i historiska Women's America's Cup 

På söndag går sex av Sveriges främsta seglare in i den historiska uppgörelsen Women’s America’s Cup. Målet är klart och tydligt – att den 13 oktober stå som segrare.

De 50 sökande har blivit 6 toppseglare som ställer upp på startlinjen av det historiska PUIG Women’s America’s Cup. En banbrytande tävling där Sverige representeras av ett lag med fyra elitseglare som efter en lång process valts ut.

– Vi har en otroligt starkt team, med fantastiska seglare, som har arbetat dag och natt för det här ögonblicket. Att Sverige deltar i den första Women’s America’s Cup är väldigt speciellt. För egen del känner jag mig stolt för vad vi åstadkommit och det ska bli jättekul att se tjejerna in action om några dagar, säger. Anna Östling, skeppare och lagledare för Swedish Challenge Women’s Team.

I laget hittar vi inga mindre än Vilma Bobeck och Rebecca Netzler som under sommaren tog hem ett OS-silver i 49er FX. De ska tillsammans med Julia Gross och Ida Svensson ge allt för att leda Sverige till en seger. Men även på reservbänken är det stjärnspäckat med Felicia Fernström och Lovisa Karlsson.

Det är med andra ord sex av Sverige absolut största talanger och främsta inom seglingssporten som utgör laget.

Första start den 6 oktober

Likt ungdomstävlingarna där de svenska seglarna visade stora framgångar och med nöd och näppe missade en finalplats seglar damlaget i Grupp B tillsammans med Australien, Kanada, Nederländerna, Spanien och Tyskland.

Av dessa går de tre topplagen vidare till omgång två där man ställs mot topplagen i grupp A. Första starten för svenskorna är beräknad till den sjätte oktober.

– Jag tror vi har en superbra chans att faktiskt vinna cupen. Det är ett väldigt högt mål och det är också ett mål man delar med de andra teamen men man skulle heller inte dra igång ett sånt här stort projekt om man inte trodde på chansen att nå hela vägen och har viljan att vinna, säger Rebecca Netzler.

Likt ungdomslagen och de senaste Svenska America’s Cup-satsningarna har man inga mindre än Artemis Technologies i ryggen.