Svensk framgång i Offshore Double Hand-VM – Angsell och Drougge till final

Världens bästa double handed-besättning ska koras. På startlinjen hittar vi inga mindre än den svenska duon Anna Drougge och Martin Angsell som i detta nu gör upp om titeln.

Double handed-segling kräver samspel och kommunikation i världsklass, inte minst när man befinner sig på öppet vatten. Två kvaliteter som Anna Drougge och Martin Angsell utan tvekan bestitter.

Detta har de visat prov på under världsmästerskapen i double handed offshore-segling på vattnen utanför Lorient i Frankrike.

På fredagseftermiddagen gav duon sig ut på havet ihop med 21 andra lag för att slåss om de fem topplaceringarna som går vidare till final där starten går nu under måndagsförmiddagen.

Förhållandena är såväl hårda som svåra och banan har fått kortas ner från tidigare 48 estimerade timmar till endast 24 för att passa in seglingen mellan två lågtryckssystem.

Följ starten i finalracet här

Finalseglingen skulle gått av stapeln under söndagskvällen men fick skjutas fram till måndagen. Den går att följa live på Youtube via Class C30:s kanal.

Tävlingen seglas med entypsbåten Sun Fast 30 One Design. Detta för att de olika lagen ska slåss mot varandra på lika villkor och att de bästa seglarna ska koras på meriter under racet snarare än materialet en optimerad båt.

Modellen Sun Fast 30 One Design är en båt som vi på Skippo tog en rejäl titt på med vår expert Jimmy Hellberg under Boot Düsseldorf i vintras. Du kan läsa mer om den och se inslaget från båtmässan genom att följa länken nedan.