Polisen mobiliserar mot förväntad våg av båtstölder

Polisen och Värmdö kommun mobiliserar båtklubbar för att motverka en förväntad stöldvåg av båtar och motorer och där samverkan kan vara lösningen.

Motorstöld
Båtsamverkan bygger på samarbete mellan exempelvis polisen, båtägare, båtklubbar, kommuner och marinor för att gemensamt öka bevakning och uppmärksamhet.

Nu när båtsäsongen är i gång märker vi också en ökad mängd stölder av båtmotorer och båtar. Båtsamverkan har visat mycket positiva brottsförebyggande effekter och i vissa områden har stölderna gått ner mycket kraftigt efter att man startat båtsamverkan.

En för alla…

Som benämningen antyder så går det likt grannsamverkan ut på att enas kring en sak. Att sätta stopp för stölder och inbrott. Något som i sin tur kräver gemensam tillsyn av båtplatser och båtar. Men också ökad uppmärksamhet på vilka som rör sig i området samt snabb kontakt med polisen vid misstänkt verksamhet i området. En åtgärd så god som någon är också att se över stöldskyddet för din båt, motor och båtens övriga tillbehör.

Arbetet bygger på samarbete mellan exempelvis polisen, båtägare, båtklubbar, kommuner och marinor för att gemensamt öka bevakning och uppmärksamhet samt vidta åtgärder för att skydda egendom och därigenom förebygga brott.

Allmänheten bjuds in

För ändamålet arrangerar nu Polisen och Värmdö kommun ett möte kring enskilda eller organisation er startar upp båtsamverkan. Tid: Onsdagen den 22 maj klockan 18-20. Plats: Värmdösalen i Värmdö kommunhus.

Anmälan: via e-post till johannes.norberg@varmdo.se