Bobeck och Netzler siktar på OS-guld

Sällan – eller förmodligen aldrig – har Sverige haft ett så starkt seglingslag på ett OS. Idag ser vi fram emot Bobecks och Netzlers fortsatta jakt på guldet i 49er.

Bobeck-Netzler-action-49er
Idag fortsätter Vilma Bobecks och Rebecca Netzlers jakt på OS-guldet. Foto Daniel Stenholm.

Idag är det skarpt läge idag deltagarna i klasserna IQFoil och 49er. Vi riktar alltså fokus på Johanna Hjertberg på sin IQFoil -bräda. Men kanske framför allt på Vilma Bobeck och Rebecca Netzler som på av många anses vara ett av våra största medaljhopp jämte blytunga namn som Armand Duplantis och Sarah Sjöström.

Debutanter och veteraner

Allt sammantaget kommer åtta seglare (fem team) att tävla för Sverige i varsin klass. Några av dem är på sitt första OS, men de flesta av våra team kommer till start med mycket rutin och goda medaljförhoppningar.

Uttagna-seglare
Det svenska laget utgörs av Vilma Bobeck & Rebecca Netzler (49er FX): 28 juli – 1 aug, Johanna Hjertberg (IQ-foil vindsurfing): 28 juli – 2 aug Josefin Olsson (ILCA 6): 1-6 aug, Anton Dahlberg & Lovisa Karlsson (470): 2-7 aug samt Emil Järudd och Hanna Jonsson (Nacra 17): 3-7 aug.

Till sin hjälp har seglarna ett stort team med coacher, experter, fysioterapeut, meteorolog, kock, osv. som är med och skapar bästa möjliga förutsättningar för laget att prestera på topp.

Svenskar varje tävlingsdag

Flera av klasserna pågår parallellt och seglas samtidigt på de fyra olika banorna ute på vattnet. Minst ett svenskt team seglar varje dag under perioden. Det finns alltid någon att heja på.

Din guide segling OS webben schema_700x525

Speciellt intressant brukar det vara att när det drar ihop sig till de så kallade medaljracen den 1-2 augusti och den 6-7 augusti.