Galeon 700 – vi spanar in lyxbåt för 59 miljoner på båtmässan

Om lyxiga båtar för 59 miljoner med otroligt kreativa finesser, en flybridge som kan trollas bort samt utomhuskänsla inne i salongen är vardagsmat för dig så är denna video inget nytt. Övriga – håll i er!

Vad som skiljer Galeon 700 från andra båtar i 70-fotsklassen? Det ska visa sig vara en hel del när Skippos Claes Olivecrona kliver ombord i samband med flytande båtmässan Allt på sjön i Gustavsberg som just gick av stapeln.

Ta bara tilläggsnamnet Skydeck, ett begrepp som de flesta förknippar med en relativt simpel öppningsbar lucka i taket. Men som i det här fallet innebär att en hel flybridge blixtsnabbt trollas bort eller fram – såsom det passar för stunden.

Ute fast inne

Med detta sagt har vi en början som sedan byggs på med ett frosseri av luckor, fönster och allehanda ljusinsläpp som skänker utomhuskänsla långt inne i salongen.

Så fortsätter det med den ena lösningen efter den andra som alla visar prov på Tony Castro Yacht Designs förmåga att tänka både ett och två steg utanför boxen. Och därtill skapa lösningar som faktiskt verkar lovande, även för den mest konservativa av inbitna båtentusiaster.

Detta och mycket mer utan att missa sådant som är självklarheter på båtar av den här kalibern där tvättmaskiner, diskmaskiner, ismaskiner, TV-apparater surround-system, lyxiga hytter, motorrum stora som jaktstugor samt det mesta av det bästa av modern teknik bara än några exempel.

Med 2 x MAN-diesel på 1 200 hk vardera utlovas en lämplig marschfart på 25 knop och en toppfart på dryga 30.

Det hör ju inte till vanligheterna att båtar i den här storleken visas upp på svenska båtmässor men oavsett hur många som skulle kunna och därtill kunna tänka sig att punga upp alla otaliga miljoner, så är i vilket fall intresset från publiken stort.

Det var det också när vi på Skippo testade brittiska Princess S72 som är högst jämförbar med Galeons jätte. Missa inte det reportaget och testet.

Men börja med att scrolla upp till början igen och se videoreportaget om den lyxigaste båten som ställts ut hittills på båtutställningen Allt på sjön!