Flow 19 Sport – temperamentsfull snabbseglare i fickformat

Då och då händer det att Skippo snubblar över en båt som sticker ut från mängden och som är något utöver det vanliga. Spana in den lilla och trailerbara snabbseglaren Flow 19 Sport.

Flow-19-Sport-sjösättning
Flow 19 Sport bäddar för ett rörligt båtliv då den kan dras på trailer efter en vanlig personbil modell större.

Dubbla roder, rak stäv, vattenbarlast, skarpa slag (chines) samt en bred och bärig akter. Inget konstigt så långt för båtar som ska kunna hävda sig på kappseglingsbanorna.

Siljan eller Norge?

Flow 19 Sport kan dock betydligt mer än så. Vad sägs om att hon kan trailas bakom en vanlig familjebil? Eller att hon kommer in i de grundaste av vikar tack vare sin fällbara köl? Varför inte upptäcka Siljan den ena dagen bara för att sjösätta i en norsk fjord dagen därpå?

Till detta kommer egenskaper och finesser som vattenballast, elutombordare, gott om stuvutrymmen och en sällsynt förmåga att kännas rymlig sina blygsamma 19 fot till trots.

Följsam i sjön och på det torra

Bakom bygget står franska Atelier Interface som lyckats få ner vikten till ganska precis 1 000 kilo. Enligt uppgift ska hon trivas lika bra med allt mellan en och fyra personer i besättningen och därtill vara stark, vridstyv och särdeles lätthanterlig – såväl på land och till sjöss.

Skippo är aldrig sena att ta ton i när det är dags för en lovsång till det lilla båtlivet. Se videon.
Flow-19-Sport
Inga vikar eller stränder är för grunda för denna lilla snabbseglare.

Se videon som i mångt och mycket hyllar det lilla båtlivet.