Far och dotter på sitt livs båtäventyr – nu blir resan till bok

Kritvita stränder i Karibien eller soldränkta uteserveringar längs medelhavet. Far-och-dotter-duon Thomas och Mathilda Veber gör ett tydligt brott från långfärdstrenden. Istället tar de sin lilla 5-metersbåt längsmed Donau. Nu blir deras resa till bok!

Det är de flesta fäders dröm att tillsammans med son eller dotter ge sig ut på ett äventyr. Denna dröm blev verklighet för Thomas Veber som tillsammans med sin dotter Mathilda gav sig ut på en odyssé i en femmetersbåt på den mäktiga Donau.

Från alperna i Österrike till Ungerns slätter och in i hjärtat av balkan gav de sig iväg på ett äventyr som de flesta knappt kunnat drömma ihop.

– Vi kunde visserligen ha stannat i Danmark. Men å andra sidan så är detta är en chans att på et ganska så enkelt sätt att ta sig långt bort och få uppleva något annat. Det ska bli väldigt spännande att se om det är värt att köra såhär långt för ett nytt äventyr, säger Thomas Veber.

Nu passar det väl att berätta att Mathilda och Thomas tog sig själva och båt till Centraleuropa med hjälp av bil och trailer. En metod som vi på Skippo ofta förespråkar för att kunna upptäcka nya farvatten i när och fjärran!

Äventyret blir nu till en bok

Resan har gått att följa på Youtube-kanalen The last idiot is not born yet där Mathilda varit fotograf och filmare. Men fotografierna höll för mycket mer än ”bara” en Youtube-serie.

Nu förevigas far-och-dotter-äventyret även som bok!

Tanken är att styra blicken bort från långfärdsseglare i Medelhavet eller Karibien och istället utforska länder som Ungern, Serbien och Slovakien via dess vattenvägar. En slags centraleuropeisk reseskildring från en liten femmetrsbåt som fått namnet Med strömmen till Balkan.

En bok där man får ta del av såväl mot- som medvind, brännande sol, tropiska stränder, gästvänlig lokalbefolkning och en oväntad inbjudan till ett presidentpalats!