Extrema långseglaren – storyn om hur det hela började

Vi har följt honom sedan starten, eller åtminstone zoomat in honom med jämna mellanrum. Dels för att han seglar. Men också för att Juha, till skillnad från de flesta, helst seglar norr om polcirkeln.

Alluring Arctic
Vi har sett honom jaga fukt, skotta snö och möta späckhuggare och i de tuffaste av förhållanden. Här berättar Juha bakom Youtube-kanalen Alluring Arctic Sailing om hur allting började.

Vi har sett honom jaga fukt, skotta snö och möta späckhuggare och i de tuffaste av förhållanden. Förhållanden där sömnbrist, tidvatten, snöstorm, strömmar, nyckfullt väder, tveksamma väderrapporter och tidspress är vardagsmat.

Segling och skidåkning

Här är en tillbakablick på hur det hela började med lilla och kompakta s/y Sylvia och en seglats hemifrån Finland till Svalbard. Men också hur det fortsatte med allt större och mer spektakulära äventyr – fortfarande i samma lilla familjebåt. Till detta hör också att Juha, som han heter, kombinerar sin segling med skidåkning vilket ger en extra krydda till videoinslagen. För tillfället befinner han sig på Grönland.

Juha har bott ombord och seglat norr om polcirkeln i många år nu. Se videon!

Bilderna är från 2018/2019 men har aldrig publicerats tidigare. Se videon och bered dig på storslagna vyer och en minst sagt annorlunda livsstil.