Dramatisk brand i båthus i Nacka

Efter en natt av hårt arbete har räddningstjänsten nu fått kontroll över den brand som har härjade i ett båthus i Nacka natten till idag.

Brand-Nacka
En stor del av jobbet gick ut på att flytta båtar som riskerade att skadas av branden, rapporterar Sjöpolisen Stockholm.

När polis och brandkår anlände till platsen vid 23-tiden på kvällen så var branden redan fullt utvecklad. Allt sammantaget har sju enheter kämpat under natten för att koppla få kontroll over lågorna med den risk för spridning till båtar i hamnen som den innebar.

Flyttade båtar

– Vi fick larmet vid 23-tiden och när vi kom till platsen var branden redan fullt utvecklad. Vi försöker nu hindra spridning till andra båtar och vi kyler båtarna och försöker flytta dem, säger Henrik Dewoon-Thorén, vakthavande befäl på räddningstjänsten till DN.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha kommit till skada. Ej heller om hur branden skulle ha startat. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har dock upprättats.

Oklar orsak

– Det för tidigt att svara på om hur branden uppstod men det kanske framkommer genom vittnesförhören man har hållit, säger Robert Sennerdal, presstalesperson på polisen till tidningen.

Foto: Sjöpolisen Stockholm