Brand på HR:s båtfabrik – ”Vi kommer tillbaka ännu starkare”

HR Boat:s fabrik i Laxå har brunnit ner till grunden. I lokalen fanns flera gjutformar och ofärdiga båtar. Trots tragedin har bolagets vd Daniel Svensk hopp om att öppna en ny fabrik inom ett år.

Det var under kvällen den sista augusti som en brand bröt ut i den industrilokal där HR-boats, även kända som Höga Rodd, tillverkar sina båtar.

Branden ska ha härjat under stora delar av natten och till Aftonbladet uppgav räddningstjänsten att man fått jobba med full bläck för att hindra spridning och få kontroll på branden.

I ett inlägg på sin Facebooksida har HR Boat gått ut med information till kunder och följare om situationen efter att branden härjat i lokalen:

”Tyvärr har produktionsanläggningen i Laxå drabbats av en kraftig brand.

Fram till dess att vi är i gång med båtproduktionen igen, så går det fortfarande att beställa tillbehör och reservdelar i vår webbshop. Leveranstiden kan komma att variera på vissa artiklar. I och med detta ber vi om viss förståelse att vissa ärenden kan ta något längre tid. Vi och våra återförsäljare finns som vanligt till er hjälp med era båtfrågor.

Vi reser oss ur detta och kommer tillbaka ännu starkare, snarare än ni anar.”

Hoppas kunna resa sig igen

HR är en av landets största småbåtstillverkare och har sedan 1974 tillverkat uppemtot 50 000 båtar. Idag har man 22 anställda som arbetar med allt från produktion till administration.

I branden förstördes flera formar men de 50-60 färdiga båtarna som stod utanför lokalen ska ha klarat sig undan eldsvådan.

Bolagets vd Daniel Svensk beskriver i en intervju med Dagens Industri det hela som en tragedi men han är samtidigt hoppfull om att kunna ha en ny fabrik igång inom ett år.