Bobeck och Netzler – "mer än halva tävlingen kvar!"

Nej, flytet har ännu inte infunnit sig men vänta bara. Vi har mer än halva tävlingen kvar, hälsar Bobeck och Netzler från OS i Marseille.

49er-uppdatering-OS
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler laddar för en tredje dag i OS i Marseille.

Flytet har ännu inte infunnit sig för vare sig hårt kämpande Vilma Bobeck och Rebecca Netzler i 49erFX eller lika hårt kämpande Johanna Hjertberg i IQFoil.

Likväl har de inte för ett ögonblick tappat tron på att det snart ska lyfta och att flytet ska infinna sig. De ligger för närvarande på en 12:e respektive 20:e plats vilket är sämre än de hade hoppats.

”Svårt i lätta vindar”

– Vi kämpar på och tycker att vi stundtals gör det ganska bra. Men det är svårt i den lätta vinden. Vi får hoppas på lite stolpe in resten av veckan och kommer kämpa för varje poäng. Det är ändå lite mer än halva tävlingen kvar, säger Rebecca.

53 Trofeo Princesa Sofía Mallorca by Iberostar
Lätta vindar innebär paradoxalt nog tuffa fysiska förhållanden för Johanna Hjertberg på sin IQFoil-bräda.

Samma sak gäller för Johanna Hjertberg på sin IQFoil-bräda:

– Det var många timmar av väntan idag (läs igår). Först på land och sedan ute på vattnet. Och sedan två race och därefter mer väntan innan vi fick åka in till land. Det är klurigt i de lätta vindarna. Och det blir väldigt fysiskt. Man får pumpa så mycket man bara orkar, säger Johanna.

Dagens seglingar (30 juli) i IQFoil och 49erFX börjar klockan 12.00 respektive 15.30.