Blixtdrama under seglingarna inför America's Cup

Stor dramatik och segling med hög spänning. Det var vad dagens race i America’s Cup bjöd på. Se videon när blixten slår ner bara ett par hundra meter från italienska AC75:an!

Under den andra omgången av Louis Vuitton Cup utspelade sig ett verkligt drama när ett blixtnedslag på banan abrupt avslutade dagens tävlingar.

Första racet seglades mellan de två jumbolagen Orient Express Racing Team och Alinghi Red Bull Racing. Fransoserna gick in i den femte dagen av Louis Vuitton Cup med en seger och tre förluster medan Schweizarna inte lyckats ta hem en enda spik.

Men idag satt taktik, tur och manövrar där de skulle. Vinsten ger Alinghi Red Bull Racing ett efterlängtat lyft i tävlingen.

Abrupt slut efter flera blixtnedslag

Från botten till toppen. I dagens andra race var det dags för Luna Rossa Prada Pirelli att möta försvarande Emirates Team New Zeeland att göra upp. Det var en jämn kamp till en början men det italienska laget lyckades bättre med sidval och sträckte ut sin ledning.

Vid sista rundningen hade deras försprång blivit stort och kanske var det därför nyzeeländarna när blixtarna började smattra runt de båda båtarna gick ut från banan och bröt racet.

De två återstående racen ställdes in och seglingarna återupptas under morgondagen (tisdag 4 september) klockan 14.00.

Se de dramatiska nedslagen i videon ovan!