Båt körde upp på land i Stockholm – en person omhändertagen

En fritidsbåt körde under fredagskvällen upp på en klippa på sydvästra Ingarö i Stockholms skärgård. Uppgifterna är än så länge knappa men bilderna vittnar om en hård krasch.

Båt som kört upp på land på Ingarö i Stockholms skärgård.
Foto: Philip Karlberg / https://www.philipkarlberg.com/

Skipppos filmare och fotograf Philip Karlberg fick en häpnadsväckande överraskning under en träningstur med kajaken under måndagskvällen.

– När jag hade kommit runt hörnet från Klacknäset på Ingarö så stod en båt parkerad på de branta klipporna. En bra bit upp dessutom. Det såg ut som om en höststorm hade spolat upp den där. Det måste ha varit en rejäl smäll. Otroligt att båten åkte upp på land och inte kraschade rakt in i klippväggen.

Uppgifter om olyckan med båten på klippan

Det var under fredagskvällen som ett larm nådde SOS Alarm om en båtolycka i Stockholms mellanskärgård. Enligt uppgifter till Skippo.se ska händelsen inträffat strax efter klockan 03.

Sjöräddningssällskapet på Värmdö skickade sin största räddningsbåt, Rescue Sven Salén av Hallberg Rassy-klass, till platsen där man omhändertog en person som befann sig ombord båten.

– Vi kan inte säga mycket mer än att vi varit på platsen och tagit hand om en person som befann sig på båten – på begäran av SOS-alarm, säger Cecilia Jönsson, kommunikatör på SSRS.

Går det att säga något om personens skadeläge eller hur olyckan inträffade?

– Vi får inte föra några sådana uppgifter vidare, säger Cecilia Jönsson.

Uppgifterna är i övrigt än så länge knappa och Sjöfartsverkets flyg- och sjöräddningscentral kan inte hitta ärendet i sina loggar.

I en kommentar per mejl skriver Polisen i Stockholm att man skrivit en anmälan om vårdslöshet i sjötrafik men att ingen person ännu delgivits misstankar om brott.

Man har förhört vittnen och kommer att fortsätta göra så de kommande dagarna.

Personen som befunnit sig ombord ska ha skadat sig i samband med olyckan men inte behövt uppsöka sjukvård.