America's Cup: Mardröm för TNZ –tappade båten från kran

Det har varit ett krävande dygn för teamet bakom Emirates Team New Zeeland (TNZ). Detta efter att AC75:an tappats vid ett kranlyft. Under det senaste dygnet har man jobbat konstant för att få båten tävlingsredo.

Foto: Emirates Team New Zeeland

– Vi har bedömt skadorna och har nu påbörjat reparationen, som kommer att pågå dygnet runt. Det finns vissa strukturella skador i aktern på båten, men den största kraften togs emot av främre vaggan. Under natten har detta område avlägsnats (med andra ord har vi skurit ut en del av skrovet), och reparationen har påbörjats, vilket innebär att vi bygger en ny del av båten, säger Grant Dalton, vd för ETZ, och fortsätter:

– Det är för tidigt i detta skede att säga när vi kommer att segla igen, men jag har sett dessa killar göra underverk förut.

Olyckan inträffade efter första dagen av RoundRobins när laget lyfte AC75:an Taihoro. Då uppstod ett problem med kranen och båten föll ner med en smäll i sin vagga.

Allt du behöver veta om America’s Cup

Under dagen har laget gått ut med flera uttalanden och menar att man jobbar dygnet runt för att försöka få båten i sjön till lördagens seglingar.

Uppdatering 31/8:

Nyzeeländarna har med nöd och näppe hunnit få sin AC75:a färdig till lördagens seglingar och kommer att delta.