Allsvenskan gästar Långedrag – ska ESK Uppsala skrälla igen?

Tre veckor har gått sedan ESK Uppsala tog hem segern i den första deltävlingen av Allsvenskan i segling. I helgen är det dags för nästa regatta. Denna gången i Långedrag.

De lätta vindarna i Strängnäs passade ESK Uppsala alldeles utmärkt och lämnade första deltävlingen med en poäng framför KSSS och arrangörsklubben Strängnäs SS.

Men till helgen väntas bra mycket mer vind. Likt i fjol tros seglingarna på västkusten bjuda på hårdvind och en tuff utmaning för klubbesättningarna inte minst rent fysiskt.

Förhandsfavoriterna KSSS ställer upp med flera landslagsaktuella seglare, bland annat Hedvig och Hugo Liljegren.

– Det är ett bra gäng med härlig stämning ombord. Förra året tog vi oss till final. I år siktar vi ännu lite högre och hoppas självklart att kunna segla stabilt på hög nivå för att följa upp våra klubbkompisars fina resultat från första deltävlingen, säger Hedvig.

Hårdare konkurrens och flera segerhungriga klubbar

Sotefjorden Hunnebo går aldrig att räkna ut när det kommer till Allsvenskan i segling. Under förra deltävlingen ställer man upp med Magnus Lundgren som denna gången tagit med sig sin parhäst Urban Lagneus.

– Det är såklart alltid en trygghet att ha Urban med ombord. Vi satsar definitivt på att vara med och slåss om segern, säger Magnus.

Men att räkna ut någon klubb såhär tidigt och än mer i förtid vore dumdristigt. Vad det inte råder några tvivel om är att seglingarna i Långedrag lär bli spännande sådana.

Här hittar du alla sändningar: