Skippo testar

Arronet 24 5 Surprise – en viskande trotjänare

Rejäl, stryktålig, krångelfri och pålitlig är fyra adjektiv som stämmer in på nära nog alla moderna aluminiumbåtar. Arronet 24 5 Surprise har dock ytterligare ett ess i rockärmen. Se testen!

Vi kan faktiskt bygga på ovanstående uppradade adjektiv med ytterligare ett par stycken. Denna 24 fots aluminiumbåt är också föredömligt bärig och trygg i sitt uppträdande. Att vi sedan hade hoppats att den skulle vara något snålare när det gäller bränsleförbrukningen är en annan femma.

Fler tester av Arronet:
18 SPO – ett säkert kort
18 C – stugägarens drömbåt?
245 CX – hårdhudad alubåt

Klart är dock att den gör sig som bäst i en lagom skyddad innerskärgård och att den också kan fungera som en bekväm (nåja) båt för enstaka övernattningar när så krävs.

Så långt allt väl.

Två trumfkort

Men då har vi ännu inte snuddat vid båtens båda verkliga styrkor. Något som kan kokas ned i orden komfort och ljudnivå.

Se testen av Arronet 24 5 Surprise när den överraskar testlaget med sin behagliga framfart med sin gummiupphängda hytt och sin effektiva ljudisolering. Och sina många små snitsiga och krusidullfria lösningar, som alla är gjorda för att fungera i alla typer av väder – i många långa år.

En av Hamnens nära kontakter som är en inbiten skärgårdspendlare har hunnit med att köra den ännu mer än testlaget. I nästan 3 000 sjömil faktisk – på en säsong!

– Jag gillar verkligen Arroneten. Den är tyst och behaglig och faktiskt tycker jag att den är en av de mest prisvärda båtarna på marknaden. Det enda jag kan tycka den missar lite på är detaljkvalitet.

45 stabila knop

Med en Mercury på 300 hk där bak nås en toppfart på strax under 45 knop. Pris från 1 047 000 (med Mercury 250 hk).

Se testen!

Äger du en Arronet 24 5 Surprise?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!