Miljardjakt på besök i Stockholm – tillhör ägaren av Liverpool FC

Befinner man sig i Stockholm har man chansen att se ett stycke lyxjakt i särklass. Lürssen-byggda Elysian är miljardjakten som får folk att tappa hakan oberoende av vilken hamn den glider in i.

Den som passerat Skeppsbron i under måndagen har fått skåda något å det pampigaste. Förtöjd mitt i Stockholms innerstad, ett stenkast från slottet, ligger nämligen superjakten Elysian.

Med sina 66 meter är hon minst sagt en syn att skåda och svår att missa.

Byggd 2014 och då under namnet Ester III hos välrenommerade Lürssen. Ägaren är inte vem som helst det heller. Förutom jakten i fråga har John W. Henry en del av Bostron Red Sox, Pittsburgh Penguins och sist men inte minst – fotbollsklubben Liverpool.

Ett bygge utan genvägar

Byggt helt i aluminium som sedan polerats till högsta möjliga finish. Ombord finns det plats för 12 gäster fördelade på sex sviter. För att driva skutan och försäkra att lyxdyrkarna ombord inte saknar något har Elysian en besättning på 17.

När vi säger att allt man kan önska sig finns överdriver vi inte heller. Ombord finns allt från skönhetssalong till gym, pooler, och … ja listan fortsätter.

Med sina dubbla dieslar och bränsletankar på 120 000 liter tar sig Elysian häpnadsväckande 7 000 sjömil vid en marschfart på 12 knop.

Råkar man befinna sig i Stockholm har man nu chansen att se ett stycke lyxjakt i särklass. Prislappen är ett par år gammal men då såldes den 90 000 000 dollar, motsvarande 943 miljoner kronor. Tillräckligt nära för att vi ska känna oss bekväma att kalla henne för miljardjakt!