Skippos båtsemlor – med marin touch på fettisdagen!
Publicerad 9 februari 2024 | Uppdaterad 4 mars 2025
Elias Johansson Rimsby, Reporter
Glöm allt vad du har läst av betyg och recensioner hit och dit när det gäller semlor. För genuina båtmänniskor finns bara ett alternativ – Skippos båtsemla. Se reportaget!
Den som har för avsikt att fira fettisdagen med att inhandla sin vanliga, urtrista, fantasilösa och alldeles – alldeles urtråkigt vanliga semla uppmanas att göra det nu. Övriga bjuds in att hänga med i svängarna nu när Skippo gör semlor för riktigt båtfolk.
Vi våldgästar sålunda Skeppsbrons Bageri där det ena mästerverket efter det andra tar form. Allt för att inspirera dig som Skippo-följare att höja ribban och börja baka dina egna båtsemlor.
Coachas av världsmästaren i croissant-bakning
På Skeppsbrons Bageri huserar också Håkan Johansson, bagare och världsmästare i croissant-bakning som lär ut sina bästa knep och förklarar varför grädden bör vispas långsamt och för hand. Men också varför semlor med fördel ska bakas i (båt)formar.
Hamnens båtsemlor kommer i många marina varianter.
1/4
Säker hand av Håkan Johansson, bagare och världsmästare i croissant-bakning.
2/4
Hamnen våldgästar Skeppsbrons Bageri för att baka båtsemlor.
3/4
Båt-semla och kaffe Råå Skeppsbrons Bageri.ö
4/4
Kreativiteten vet inga gränser när Skippo våldgästar Skeppsbrons Bageri och bakar allt från kabinbåt-semlor, skonar-semlaor, styrpulpet-semlor och ej att förglömma flybridge-semlor.
Om det sedan är Skippos kabinbåt-semla, skonert-semla, styrpulpet-semla eller kanske rentav flybridge-semla som blir folkets favorit återstår att se.
Stäng av vid 9 min och 17 sek!
Sist men inte minst skickar vi med ursäkt och en varning för slutet av reportaget som urartar med en strid ström av usla bageri-inspirerade ordvitsar. Detta med start efter 9 minuter och 17 sekunder.