Skippos båtsemlor – med marin touch på fettisdagen!

Glöm allt vad du har läst av betyg och recensioner hit och dit när det gäller semlor. För genuina båtmänniskor finns bara ett alternativ – Skippos båtsemla. Se reportaget!

Den som har för avsikt att fira fettisdagen med att inhandla sin vanliga, urtrista, fantasilösa och alldeles – alldeles urtråkigt vanliga semla uppmanas att göra det nu. Övriga bjuds in att hänga med i svängarna nu när Skippo gör semlor för riktigt båtfolk.

Vi våldgästar sålunda Skeppsbrons Bageri där det ena mästerverket efter det andra tar form. Allt för att inspirera dig som Skippo-följare att höja ribban och börja baka dina egna båtsemlor.

Coachas av världsmästaren i croissant-bakning

På Skeppsbrons Bageri huserar också Håkan Johansson, bagare och världsmästare i croissant-bakning som lär ut sina bästa knep och förklarar varför grädden bör vispas långsamt och för hand. Men också varför semlor med fördel ska bakas i (båt)formar.

 

Kreativiteten vet inga gränser när Skippo våldgästar Skeppsbrons Bageri och bakar allt från kabinbåt-semlor, skonar-semlaor, styrpulpet-semlor och ej att förglömma flybridge-semlor.

Om det sedan är Skippos kabinbåt-semla, skonert-semla, styrpulpet-semla eller kanske rentav flybridge-semla som blir folkets favorit återstår att se.

Stäng av vid 9 min och 17 sek!

Sist men inte minst skickar vi med ursäkt och en varning för slutet av reportaget som urartar med en strid ström av usla bageri-inspirerade ordvitsar. Detta med start efter 9 minuter och 17 sekunder.